Twitter haram??

Hai semua...mmuaahhh...


Harini eina nak share something yang agak hot.. Twitter?? Maaf ye..biar saya terangkan dulu, twitter hanya akan jadi haram bila hanya digunakan untuk mengutuk orang, menyakitkan hati orang dan menyebabkan putus silaturrahim. Mesti semua tau pasal twitter kan..


Sekarang ni boleh dikatakan sema orang ada twitter. Sebenarnya twitter ni banyak kebaikannya.. Tapi zaman sekarang ni banyak orang salah gunakannya. Ramai orang menjadi psico apabila terlalu obses untuk meluahkan perasaan masing-masing, terutamanya apabila putus cinta. Masing-masing nak menegakkan benang yang basah. Automatik benda yang kecil akan menjadi besar bila apa yang kita tulis tersebar dan di "retweet" pada orang yang tak sepatutnya baca dan jadilah suatu pergaduhan yang tak sepatutnya berlaku. Buatkan orang terasa juga merupakan dosa terhadap manusia.


~jika salah gunakan twitter akan mengeruhkan lagi keadaan~

Twitter takkan berstatus haram kepada orang ynag pandai dan bijak mengawal emosinya.. Saya tak nafikan saya juga pernah beremosi ketika bertwitter dulu, tapi selepas saya mendengar ceramah di majlis ilmuan, barulah saya sedar yang ia hanya akan menjatuhkan maruah kita. Bila kita bersabar, akan datang kebahagiaan dengan sendirinya tanpa dicari. Tips kebahagiaan cuma...sabar..kawal emosi..


Hanya sabar dapat membuktikan yang kita ni ada iman di hati.. 

Moral of the stories: Jangan jadikan twitter haram disebabkan tindakan tidak bertanggungjawab anda.Comments

 1. Tak suka layan Twitter sb xda orang layan. Hohoho

  ReplyDelete
 2. Alaaa..meh follow twitter eina..nanti bole bertweet2 k!! hik3! eina_angel93
  tq baca...!!

  ReplyDelete
 3. dah follow twitter eina kan..:)

  ReplyDelete

Post a Comment

Put your comment here!!

Popular Post