Bercinta dengan LELAKI RENDAH??

Assalamualaikum... Hai semua...
Lelaki rendah dari perempuan?? Apa kata kebanyakan wanita? 'Size does matter'. Namun sejauh mana kata-kata ini benar sehingga ia boleh menimbulkan isu dalam perhubungan? Bagi lelaki, ramai yang mengakui tidak kisah jika keluar bersama dengan perempuan yang lebih tinggi, namun bagaimana pula dengan wanita? Sanggupkah berduaan dengan lelaki yang jauh lebih rendah daripada mereka?

Tip Bercinta Dengan Lelaki RENDAH.
(buat bacaan kaum wanita)
'Cinta sejati tidak mengenal rupa, pangkat dan harta'. Itulah realiti yang sebenarnya. Jika anda berkasih dengan lelaki yang RENDAH, ada tipnya yang boleh anda gunakan untuk mengekalkan hubungan tersebut.
1 JANGAN timbulkan isu. Wanita harus bijak dalam mengawal keadaan. Jangan sesekali menimbulkan isu ukuran si dia di hadapan sesiapa pun kerana isu itu cukup sensitif.


2 JANGAN pakai kasut tumit tinggi. Bagi wanita, ada baiknya tidak mengenakan kasut yang bertumit tinggi apabila berduaan. Bila anda berdua jalan seiring, ia lebih manis dan elok dipandang. Si dia pun tidak akan berasa janggal apabila beriringan dengan anda.


3 YAKINI cinta anda. Jika anda berdua sering dipandang pelik mahupun diejek, abaikan sahaja. Jika si dia cinta sejati anda, terimalah si dia dalam apa jua keadaan pun. Kan lebih LOVING....


ALASAN WANITA MENGELAK UNTUK BERSAMA DENGAN LELAKI RENDAH...
(Perlu dielakkan)
*SEGAN 
Ini merupakan di antara punca utama. Risau akan dipandang serong dan dicaci sekiranya berjalan seiringan dengan lelaki rendah.


*TIDAK SELAMAT 
Perasaan ini mudah menggugat keintiman si wanita. Wanita sering kali berasa tidak selamat jika berpasangan denagn lelaki yang lebih rendah.


*KEBUDAKAN
Persepsi 'pendek seperti budak' juga selalu bermain dalam fikiran wanita. Risau jika lelaki tersebut berperangai seperti kanak-kanak.

Nasihat einaangel: Terimalah si dia seadanya. Jika kita intai, ramai juga artis yang dikenali, di mana wanita jauh lebih tinggi dari lelaki, contohnya Tom Cruise dan Katie Holmes, Keith Urban dan Nicole Kidman dan lain-lain. Jangan hanya memandang pada luaran diri seseorang itu kerana ia tidak akan memberi apa-apa makna untuk mendapatkan cinta sejati. Yeay!!

Comments

 1. Orang kata , lelaki rendah murah rezeki .. hehehhee

  ReplyDelete
 2. saiz bukan ukuran.kalau dah cinta tu.semuanya jadi indah.

  ReplyDelete
 3. tom kurus dah bercerai

  ReplyDelete
 4. yang pnting hati... kalau hati ikhlas... insyaallah... semua jadi.... tapi ramaikah yang mampu buktikan....?

  ReplyDelete

Post a Comment

Put your comment here!!

Popular Post