Wednesday, July 11, 2012

DOUBLE E (eina&eika) BFF selamanya..sejak 2007

Assalamualaikum.. Hai semua!!!




Hari ini eina seronok sangat sebab eina jumpa dengan kawan baik eina yang comel sangat yang dah lama tak jumpa. Rumah kami hanya selang dua lorong tapi kami dah lama tak jumpa sejak kami habis SPM dulu. Lepas SPM, semua buat hal masing-masing. Baru sahaja eina 'update status' di FACEBOOK yang mengatakan eina rindu sangat dengan kawan-kawan sekolah eina. Tak sangka cepat betul impian eina termakbul dan eina berjumpa dengan kawan baik eina yang sangat comel bernama:
ZULAIKA ZULKIFLI.......................................
Kurus dan manis orangnya. Dulu, dia seorang atlet sekolah. Nampak manja kan orangnya, kuat lari ni. Sekarang dah belajar di UNISEL dalam bidang IT. Ceria tapi tersangatlah pemalu. Kepada mereka yang baru kenal, memang segan dibuatnya untuk menegurnya buat kali pertama kerana walaupun beliau cantik, beliau tersangatlah rendah diri dan pemalu.
 

Eina berkawan baik dengannya sejak tahun 2007, iaitu semasa di tingkatan 2, semasa kami bersama-sama menjalankan tugas sebagai pengawas sekolah. Banyak kenangan manis semasa bersama-sama sebagai pengawas sekolah di sekolah SMK BUKIT GADING dulu. Bila teringat kembali, membuatkan eina tersenyum sampai ke telinga. Heee... :-) 


Tadi, memang eina tak rancang langsung untuk ke rumahnya dan ajaknya keluar dengan moto skuter pink ku. Tapi dek kerana keadaan yang terlalu membosankan telah memaksa eina membuat suatu aktiviti yang boleh mengisi masa yang terluang tadi. 

Dengan selamba, eina dengan moto EGO S pink dan berlesenkan L telah membonceng gadis comel Eika ke 'RESTORAN MAMAK' je. Hee.. Dah buntu, tak tahu nak ke mana lagi sebab eina baru berlesenkan L. Dah kira salah dah bila membonceng anak dara orang dengan lesen L ni. Dalam hati berdoa jelah, harap-harap tiada 'ROADBLOCK' di depan. Nakal nya eina kan?


Di sepanjang perjalanan kami, eika dalam keadaan ketakutan. Eina bawak laju katanya. Ooss..sorry eika. Dah terbiasa merempit di HIGHWAY. Hee.. (Pengakuan tegar)

Balik dari kedai mamak, eina bawak eika balik ke rumah eina. Kami bersembang di laman rumah eina sambil eika membelek majalah MEDIA HIBURAN yang isi kandungannya ada gamba eina dalam slot REMAJA BERBAKAT PILIHAN MEDIA HIBURAN. Tak habis-habis dia memerli eina. 


Lebih kurang pukul 6.30 petang, eina telah menghantarnya pulang. Sebelum eina beredar dari rumahnya, haruslah eina berjumpa dengan ibunya yang tercinta. Ibunya baru balik dari klinik kerana demam. Untuk ibu eika, eina doakan cepat sembuh ye. ;-)


Seronok sangat bila berjumpa dengan kawan lama yang suatu hari dulu pernah rapat dengan kita. Walaupun sesuatu telah berlaku dahulu antara kami, harap itu tidak menjadi penghalang untuk kami meneruskan janji kami untuk menjadi Best Friend Forever ye eika.


Peace!! Yeay!! Hargailah rakan baik anda sebaiknya kerana mereka boleh menjadi tempat anda ketawa dan menangis. Jangan sia-siakan kawan baik anda okey. :-) Senyumm... Luv u Eika.. Yeay!

6 comments:

  1. nice entry..i like this blog,keep it up! :)
    jom sggah blog sy jgk,msih bru lg.hehe
    thanks yer!
    ^_^

    ReplyDelete
  2. susah nak carik kawan yang betul2 nak berkawan dengan kita . :)

    ReplyDelete
  3. terus teringat dekat kawan saya, sangat best bila dapat jumpa diorang. :))

    ehh tak tahu pulak awak ada masuk majalah. jarang tengok majalah. hehe apa pun, nice :3

    ReplyDelete
  4. nice tits you got there

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Put your comment here!!