Rahsia Kekal Cantik dan Sihat Cara Islam..

Assalamualaikum.. Hai my dear pembaca..


Sejak dulu lagi, wanita sering dikaitkan dengan kecantikan. Maka, tidak hairanlah jika para gadis hari ini sanggup berbuat apa sahaja untuk kelihatan cantik dan sentiasa sihat. Pelbagai produk kecantikan dan kesihatan diaplikasikan pada wajah dan tubuh untuk mendapatkan hasil yang terbaik. Namun begitu, Islam sememangnya indah. Ada beberapa cara yang anda boleh aplikasikan dalam kehidupan seharian untuk kekal cantik dan sihat tanpa mengeluarkan perbelanjaan dan yang paling penting mengikut cara islam.

CUCI WAJAH 5X SEHARI
Agar wajah anda kelihatan segar selalu, berseri-seri dan cantik, cucilah wajah dengan air wuduk sekurang-kurangnya lima kali sehari. Air wuduk itu janganlah dilap, sebaliknya dibiarkan kering denagn sendiri. Kemudian, ambil sejadah, tunaikan solat, berzikir dan berdoalah untuk kesejahteraan dan kesihatan diri.

BERSENAM ELAKKAN STRESS
Untuk menghilangkan stress atau tekanan, anda boleh bersenam. Bersenam melalui solat. Ketika anda bersolat, anda menggerakkan seluruh anggota badan. Dan, inilah cara sebaik-baik senaman yang patut kita amalkan sebagai umat islam.


RAHSIA BIBIR CANTIK
Anda ingin memiliki bibir yang mungkil, cantik dan berseri? Tidak perlu oleskan dengan lipstik ataupun pelembab bibir, sebaliknya anda hanya perlu bisikkan kalimah-kalimah Allah, tidak berbohong atau menyakiti hati orang lain, dan juga tidak sombong dan takabur.


DIKENALI DAN DISAYANGI
Agar diri anda lebih dikenali dan mempunyai ramai kawan, ucapkanlah salam kepada orang lain yang ditemui sama ada di kuliah, pejabat mahupun di sebarang majlis yang anda hadiri. Selain memanjangkan ikatan persaudaraan sesama Islam, anda juga dapat meluaskan persahabatan. Melalui cara ini, anda akan lebih dikenali serta disayangi oleh ramai orang.


TUBUH LANGSING JADI IDAMAN
Untuk mendapatkan tubuh yang langsing dan kulit yang licin, anda tidak perlu mengambil ubat diet ataupun pil kurus. Sebaliknya, diet yang teratur dengan berpuasa sunat Isnin dan Khamis pada setiap minggu akan membuatkan tubuh anda kekal langsing dan sihat. Jangan lupa, makanlah makanan yang halal serta perbanyakkan pengambilan sayur-sayuran, buah-buahan dan air kosong sekurang-kurangnya lapan helas air sehari.Wow..einaangel rasa bertuah dilahirkan Islam yang sangat sempurna ini. Sehinggakan rahsia kekal cantik dan sihat juga ada dalam amalan islam. Terharunya.. Jom amalkan rahsia ni.. Sebarkan kepada umat-umat islam yang lain supaya mereka boleh kekal cantik disamping menjadi umat islam yang sejati.. Wallaweyhh!! Yeay!!

Comments

 1. Okeyhh!! Sorry k... Dah bela dah typo nya... hehe... sowy!

  ReplyDelete
 2. assalamualaikum..islam itu selalu indah..sentiasa praktikal untuk kehidupan kita..btw, sy dah follow awk..

  ReplyDelete
 3. ambik wudhu selalu.solat malam.itu nature punye cantik.:)

  ReplyDelete
 4. InsyaAllah, I will try my best. :D Alhamdulillah. :D

  ReplyDelete

Post a Comment

Put your comment here!!

Popular Post