Wednesday, February 5, 2014

Cara Nak Atasi Masalah RESDUNG dengan mudah.

Assalamualaikum semua!!
Hye!!


Eina is BACK!!

Hee..

Hari ni eina nak UPDATE satu TIPS yang eina rasa best untuk dikongsikan..
Siapa ada resdung??
Semua orang ada sebenarnya.
Yang membezakannya hanyalah ADAKAH RESDUNG ITU BANYAK ATAUPUN SIKIT..


Rimasnya bila dalam keadaan macam ni kan??


Sebenarnya petua ni dah diamalkan oleh orang tua-tua dulu..
Tapi disebabkan peredaran zaman, manusia semakin moden dan lupa dengan cara ini..

Ni cara-caranya..

PETUA MEGUBATI RESDUNG
Bahan 
1.Limau nipis 8 biji. 
2.Daun pandan 10 helai.
Cara-cara. 
Hiris daun pandan halus mcm bunga rampai.. 
Perah limau nipis tadi.. 
Gaulkan smpai sebati..
Satu sebatian akan terbentuk.. 
Sapu pada muka.. 
Kalau bersesuaian, tak sampai 5 minit ulat resdung akan keluar ikut kulit muka.. 
Paling bnyk akan keluar ikut kening. 
InshaaAllah ramai yg elok lepas tu.. 
Buat 3 kali seminggu.. 
Elok dilakukan antara jam 10am -3 ptg kerana waktu ini virus sedang aktif.. 

Campuran lebih boleh disimpan dlm peti ais..tapi yg masih baru lebih efektif.

Hasilnya..memang nampak geli tapi inilah hakikatnya... eeywww..

SELAMAT MENCUBA!!
Yeayyhh!!! 
Weee...
JEMPUT SHARE ok..

No comments:

Post a Comment

Put your comment here!!