Thursday, October 16, 2014

Let yesterday be yesterday..

Assalamualaikum semua!!

Buat apa tu?? Eina macam biasa kat office.. Masa2 macam ni berharga sangat.. Meluahkan perasaan kat blog tu kehidupan eina yang lalu.. Tapi sekarang rasa macam nak praktikkan balik pulak!! Hee..



Hey!! KIta sedih semalam tak semestinya kita tak boleh happy harini ok!! Apa yang kita lalui sebelum ni, jadikan iktibar... Sakit kan rasanya?? So, elakkan.. Nak marah?? Urhh.!!
Sampai mana je pun nak marah?? Dah sah2 marah tu perangai THE SETAN.. Kan??


Humm... Be happy with your life!! Eina ni baru 21 tahun..dah macam2 eina lalui.. Tapi itu yang membuatkan kita lebih matang membuat keputusan.. Jangan biarkan apa tindakan kita tu menjadi VIRAL sepanjang kehidupan kita.. Tak takot ke kehidupan kita macam TAKOT DENGAN BAYANG2 sendiri?? Tak tenang...murung je... Urgghhhh..macam bangkai hidup..

Setiap hari kita melalui masalah dan keadaan yang berlainan kan?? Jalan kita hari2 pergi kerja or anywhere else, adakah hari2 kita akan jumpa kereta yang sama semuanya?? Tidak kan?? So, kita kena buka minda kita untuk sentiasa bersedia menghadapi apa jua masalah.



Keluarga?? Jangan sesekali abaikan.. Orang yang kita sayang?? Pastikan dia setia...
Kalau x?? No more!! No more!! Memang susah nak hadapi semuanya kalau tak ada kawan2.. Orang akan sentiasa mencari kesalahan kita.. No matter what kind we did to they. Rasanya kalau kita bagi emas permata pun kat dia, tak mungkin selamanya dia akan hargainya.. Lama2 lupa jugak kan?? 


Biarkan semalam berlalu... Lupakan semua yang membuatkan kita sedih.. Create the better life... Yeayyhhhh!!!!

#Psst: Biarkan apa orang nak cakap pasal kita... Jangan biarkan hidup kita dihantui LANGAU-LANGAU yang hanya akan ada bila hati kita sama2 busuk macam makanan LANGAU tu ok!! Hee.. Peace!!
Happy!!


1 comment:

  1. Have a nice day Eina! ^_^ Belajar dari semalam for better today

    ReplyDelete

Put your comment here!!