Wednesday, October 15, 2014

Perlu ke jadi JUDGES murahan??

Assalamualaikum!! Hye semua!!

Apa khabar semua?? Perrhhh..rasa macam dah berhabuk pulak blog ni....
Jenuh deq na nak kemas balik.. Heeee... You all mesti pernah ada kawan2 yang selalu JUDGE kesalahan orang lain kan?? Sedangkan dia sendiri buat kesalahan tu... Yang peliknya, tak malu ke?? Hahahaha...


Eina ada kenal seseorang ni...selalu sangat cerita pasal orang lain.. Orang ni jahat laa..orang ni buruk laaa.... Tapi jarang eina dengar dia bercerita pasal kebaikan orang lain.. U allz rasa orang macam ni patut dikategorikan sebagai SYAITAN ke tak??
Suka tengok orang lain menangis dan sangat annoying bila orang bahagia.. Urhhh..



Sangat memalukan bila dia JUDGE orang tu macam orang tu hina sangat tapi sebenarnya dia pon pernah buat kesalahan yang sama malah lagi teruk adalah!! Tapi tak apa, ALLAH SWT tu maha besar dan adil, satu hari akan terbongkar juga semua belangnya.
Sepandai2 tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah juga.. Bukan nak doakan tapi itulah yang dirasai bila terkena pada diri sendiri.. Please remember, DOA ORANG YANG TERANIAYA NI MAKBUL.



Kita hanya tahu merancang, tapi hanya tuhan yang menentukan.. Bila kita JUDGE orang lain, sila pastikan diri tu ok dulu. Jangan macam bercakap dengan CERMIN.. Kita kalau nak berkawan, kita kena memilih..jangan tersalah pilih kawan, takot nanti terjebak pulak.. Takott!! Hee..





Anyway, eina dah ok!! Buat apa kita nak fikir pasal orang yang tak penting and xde harga diri macam tu?? Buang masa je.. Eina still ada ramai kawan2 yang selalu ada untuk eina masa eina sedih n happy!! That's my buddyz!! Ignore THE SETAN..! 


Kuatkan hati.. Semoga TUHAN membalas apa yang dia dah buat.. 
Jangan kita balas, kerana balasan tuhan itu lagi AWESOME...!! Percayalahh!!



#Psst: Sabarlah wahai hati... Tenangkan hati... Still senyum walau apa jua terjadi..
Penat nangis dah..!!
FRIENDDZZZZ!!! TQ FOR YOUR SUPPORT!! Love you all!! Nanti eina belanja coki2 ok!! hehe...



No comments:

Post a Comment

Put your comment here!!