Sunday, May 24, 2015

Kekasih anak sulung? Kenali dia..

Assalamualaikum uallz!!

Hye! Siapa readers kat sini yang ada kekasih, crush, tunang or husband/wife anak sulung?? Kadang-kadang kita kena mengenali sifat2 dia untuk membahagiakan dia kan?? Hargai dia ada dalam hidup kita.. Apa yang dia tak suka, apa yang dia suka.. Kann..? Takot salah langkah, k bye2!! Haha..
Uallz kena tahu semua checklist peribadi anak sulung ni.. Hee..


1) Senang memaafkan orang lain... Selalu LET GO..

2) Garang macam harimau tapi pada sesetengah orang je.. Bukan setiap masa garang.. Cuma tegas..

3) Kalau gelak memang tak ingat dunia..


4) Sensitif & Lembut hati..

5) Ramai peminat..

6) Mudah menyayangi orang lain jika orang tu caring terhadapnya..

7) Sukar melupakan orang yang dia sayang.. Sekali HEARTBREAK, susah nak baik..

8) Selalu menjadi tumpuan dalam keluarga..

9) Senyuman tetap di bibir walaupun dia tengah sedih..

10) Friendship yang sangat kuat..

11) Romantik dan penyayang.. Sentiasa suka untuk membahagiakan orang sekeliling..


12) Peramah dan suka melayan perasaan sendiri & suka dibelai.. Manja dalam tegas..

13) Takut gelap..suka dipeluk supaya rasa selamat.. Yang single tu, tidur mesti peluk bantal..

14) Kaki shopping & suka melancong.. Memang kena cari seseorang yang dapat mengawal pembelanjaan borosnya tu..

15) Suka memasak dan akan rasa puas bila dapat memberi orang sekeliling makan masakannya..

16) Pandai memujuk..dan kuat merajuk.. Senang sedih..

17) Nak tahu merajuk ke tak, senang je...kalau diam tu tandanya tengah merajuk dan wajib dipujuk sebelum dia cari orang lain yang boleh memujuknya..

18) Senang menghulurkan tangan apabila ada orang yang meminta bantuan..

19) Kalau tengah tidur, senang je nak pujuk sebab memang bukan jenis tidur mati..

20) Pasangan yang ngam dengan anak sulung ni adalah anak bongsu sebab anak sulung tegas dan anak bongsu selalunya manja.. Saling melengkapi..


#psst: Hee... Ni semua eina rujuk dari buku motivasi eina dulu.. Kalau betul, betul lah.. Kalau ada yang salah tu, jangan diikut.. Hee... Peace!!! Yeayyhh!! Eina anak sulung gak!! hehe.. 99% dari yang kat atas ada pada eina.. Huuu... 

#anaksulung
#love
#appreciate
#crush
#tips

3 comments:

  1. Bagi fiqa 80% btl..sbb ank sulung gak..hihi

    ReplyDelete
  2. macam betul je semua...yang penting anak sulung ni bila dah marah..dia cepat sejuk..yeahh sepp sikit...kita sama2 anak sulung..

    ReplyDelete
  3. hahaha... macam nak setuju je.. hasben sy anak sulong ada semua ciri2 di atas.. hohoho..

    ReplyDelete

Put your comment here!!