Friday, July 3, 2015

Iftar di Tropicana Golf

Asslamualaikum uallz!!

Semalam eina beriftar dengan kawan-kawan satu office eina.. Office sponsor.. Terasa kemeriahannya Ramadhan ni bila dapat berbuka puasa dengan kawan-kawan yang eina sayang.. Walaupun weallz yang Islam adalah MINORITY tapi kitorang tak pernah ada masalah agama.. Semua terima agama masing-masing dan menghormatinya.. Tu yang best..!


Eina sepatutnya habis kerja pukul 5.15 petang, tapi semalam kitorang balik lambat sikit sebab nak terus pergi ke Tropicana Golf Club yang berada di Damansara je.. Tak jauh pun dari office eina yang berada di Kota Damansara.



Kami sampai di Tropicana Golf Club, kami memeriahkan suasana dengan selfie & wefie dulu.. Haha. Kitorang buat Carpool.. Pat, secretary bos baik hati menumpangkan weallz ke sana.. Perghhhh..dia bawak kereta memang laju..macam pelesit.. Hee...


Sampai je, kitorang terus serang rumah kayu yang berada di tengah-tengah jalan di dalam Club yang didekorasi dengan tema Hari Raya.. Sebuah rumah kampung yang dikelilingi bunga matahari.. Cantik woo rumah tu..


 Ada lagi ke rumah papan sekarang ni?? Eina teringin nak beraya kat rumah OLDSCHOOL macam masa kecik-kecik dulu.. Sekarang semua dah bertukar jadi batu.. Huu..



Di mana ada Photobooth, di situ ada kami.. Hee..


Tepat pukul 7.29 malam, tibalah weallz untuk berbuka.. Eina macam biasa, air tu yang eina cari dulu.. Amek kau! 3 jenis air sekali gus.. Lepas tu kenyang dah.. Haha..
Eina ni suka ambil makanan lepas tu bukan habis pon..

Nasib baik eina ada BESTFRIEND yang bernama ANNILYN DAVID yang sentiasa sudi untuk tolong eina habiskan makanan.. Haha... Cute je kan?? Jangan jeles! Hee..


Banyak jugak makanan yang disediakan semalam.. Dah macam ada kat bazar ramadhan versi VVIP punya dah... Ada ke? Haha.. Ada semua jenis makanan yang ada di Malaysia.. Western? Jawa? Chinese? Arab? Malay? Indian? Kena pusing-pusing, macam-macam makanan ada.. Kambing golek macam biasa laa..memang tergolek je.. Eina tak makan.. Tengok jela dia tergolek.. Hee.. Eina layan sup ekor campur gearbox semalam.. Perrhh!! Sedapp sangat! Hee.. Favourite eina ngan atok kampung! Hehee..


Satu je silap eina, eina pergi makan nasi masa lepas berbuka tu.. Ish! Salah step betol.. Rasa tak lalu nak makan dah bila dah kenyang makan nasi n minum air.. Padahal makanan banyak lagi kat luar.. Huu... Ruginyaa... Take NOTE k lepas ni, kalau makan BUFFET, jangan makan nasi.. Rugiii... Hee...


Balik tu, weallz kekenyangan sangat.. Nak pergi ke CARPARK, Tropicana Club menyediakan perkhidmatan membawa pengunjung menaiki kereta yang selalu bawak kayu golf ke tengah-tengah padang golf tu.. Apa tah namanya.. Haha... Memang menggila la weallz atas tu, ala-ala VIP an.. Yela..selalunya dato2 yang main golf ni.. Hee... Merasa la jadi DIVA kejap.. Hehe..


Seriously recommend Tropicana Golf jadi destinasi Iftar uallz! Boleh bawak keluarga tercinta makan kat sini gak.. Terrbaaeeekkkk!! Nyum2..!


#tropicanagolfclub
#damansara
#iftar
#office
#einaangelnetwork
#WRF

No comments:

Post a Comment

Put your comment here!!