Thursday, August 6, 2015

Geng Blogger Terjah Beraya (GBTB) 2015 - Part 2

Assalamualaikum uallzzzzzz!!!

Siapa yang baca entry eina pasal Geng Beraya Terjah Beraya Part 1, terima kasih sangat-sangat k..
Yang ni Part 2 pulak.. Minggu depannya tuuu.. Lepas je berjaya kitorang buat event GBTB Part 1 haritu, ramai pulak request nak yang Part 2.. So, we made it! Alhamdulillah..sokongan tak pernah menjatuhkan semangat.. Eina buat group Whatsapp untuk geng GBTB 2015..



Ramai blogger yang join seperti Nyna Nieyna, Acul, Beary Blossom, Iuzura, Shiqin Sunshine, Meeya Techik, Eyzamiel dan termasuk eina sendiri, Einaangel. Hehe.. Yang lain ada yang baru nak masuk geng blogger dan ada yang jadi peneman blogger itu sendiri.







Pada pukul 11, semua berkumpul di rumah blogger Shiqin Sunshine.. Banyak juadah yang disediakan.. Rumah Shiqin Sunshine diserbu oleh geng GBTB yang sangat awesome sebenarnya.. Walaupun ada di antara blogger yang baru 1st time jumpa, tapi kitorang tak akan biarkan keadaan kekok lama sangat.. Semuanya friendly dan tak sombong.. Itulah kelebihannya.. 







Lepas siap makan di rumah Shiqin.. Nyna ajak pergi rumah blogger makan, MAHA MAHU di Bukit Jalil. Actually bukan rumah laa..dia buat di kedai makan.. Jadi tauke kedai makan jap.. Kitorang pun terjah je.. Konvoi 4 kereta.. Jalan jem sikit, maklumlah banyak Open House di hujung minggu kan..
Dengan bantuan WAZE, kami berjaya sampai ke sana... See! Tak ada istilah tak tahu jalan taw.. Hehe..



Sampai je di Bukit Jalil, rupa-rupanya, kami tetamu pertamanya... Dah kata Start pukul 2, kitorang pun sharp lah pukul 2.. On time gituhh! Hahaha... Banyak betul juadah yang disediakan.. Yang bestnya tuh, siap ada PHOTOBOOTH lagi.. Amboii Maha Mahu memang paham betol kepada kami yang suka bergambaqq ni.. Siap ada contest lagi taw... Ada 5 pemenang rasanya.. Humm... Biasalah..tak sah jadi blogger kalau tak ada selfie n wefie.. Kannn??!

















Balik je dari Open House MAHA MAHU, kitorang terus shoot 2 kereta pergi ke rumah Acul.. Acul balik awal sikit sebab dia kena preparekan apa yang patut dulu.. Then, kak Eyzamiel n Beary Blossom pulak kena balik sebab ada hal lain.. Hee.. So, tinggallah 2 kereta yang konvoi ke rumah Acul..

Sebelum sampai ke rumah Acul, kami singgah solat di R&R Awan Besar.. 

Sampai je rumah Acul, kami terus serbu nasi lemak yang digembar gemburkan sedap sangat tuhh.. Fuhh!! Memang sedap! Puas hati makan.. Memang ternak lemak betol eina hari tu.. Haahhaaa..
Selain nasi lemak, ada juga juadah lain yang dihidangkan sekali.. Menu raya la katakan..mana boleh 1 jenis je.. Hee.. Blogger lain pun ada masa kitorang terjah rumah Acul.. Dapatlah beraya sekali kan..
Makan sambil ambil gambar, sambil LIVE UPDATE INSTAG sambil GOSIP sambil beramah mesra n gelak-gelak.. Hahaha.. Itu lah weallz! Yeayyhh!!







Best n happening sangat geng ni.. Yang penting, saling supportive dan tak sombong langsung.. Kitorang tak nak bubar group ni.. Sebab apa-apa event lepas ni, kitorang nak buat sama-sama.. Bukan senang nak dapat geng yang sekepala.. Hee.. Siapa nak join? Tell me.. Boleh je join, asalkan supportive n tak pentingkan diri sendiri okay! Hehe... ;-)

Terima kasih sebab menjamukan kami makanan yang sedap2.. Terima kasih Shiqin Sunshine, Maha Mahu dan Acul! Selamat Hari Raya semua!!! Maaf Zahir dan Batin ye..

#einaangelnetwork
#bloggermalaysia
#raya2015
#makanmakanraya

5 comments:

  1. wow siap.ada terjah berseri ye.. bagus² eratkan silturrahim blogger forever.

    ReplyDelete
  2. Wahh meriahnya... next time hope ena dapat join sekali...

    ReplyDelete
  3. syok kan dpt gath mcm ni...good job eina..

    ReplyDelete
  4. Bestnya.. windu nak join lagi ramai-ramai camni.. x dapat rasa nasi lemak rumah acul.. ;)

    ReplyDelete

Put your comment here!!