Tuesday, September 8, 2015

Dipukul oleh insan yang dipanggil BOYFRIEND..

Assalamualaikum uallz..

Pernah tak uallz dengar kes perempuan dipukul?? Kenapa dunia sekarang ni terlalu banyak lelaki bacul & dayus eh?? Pada mulanya eina memang tak percaya dia mengadu kat eina itu ini.. Tapi, bila dah nampak kesan lebam.. Fuhh..baru eina rasa benda ni bukan perkara kecil..

Tak kesian ke tengok insan yang lemah, dipukul.. Kalau ye pon, awak tu still status BOYFRIEND.. Bukan husband or apa.. Mungkin disebabkan perempuan tu terlalu lembut, senang-senang je si bacul ni nak pukul-pukul.. Pantang jeles sikit..terus pukul.. Padahal, kawan eina tu tak ada apa-apa pun..

Takut nak bagi tahu keluarga sebab diugut untuk melakukan benda yang tak baik.. Relakan diri dipukul hanya kerana tak nak menyusahkan mak ayah.. Huhh..
Come on! Ni baru bercinta..belom kahwin lagi.. ;-(

Kenapa jadi macam ni ye?? Sebabkan terlalu sayang ke, susah nak tinggalkan dia?? Ke, sebab takut?? Negara kita ni ada undang-undang.. Rasanya tak perlu takut.. Move on..! Fuhh..tapi eina terfikir jugak, bukan eina yang ada kat tempat dia kan.. Eina hanya mampu memberi petunjuk dan semangat..tapi yang menghadapinya dia.. Dah tak tahu nak buat apa.. Yang eina mampu tolong adalah memberi banyak lagi kata-kata semangat untuknya supaya dia tak rasa yang dia sorang-sorang dan dia mampu MOVE ON..

Hanya gambar hiasan dari Google

Pagi tadi, eina post status pasal ni kat FB eina.. Alhamdulillah..ramai yang bagi respon.. Terutamanya dari ahli BICARA HATI EINAANGEL NETWORK.. Terima kasih uallz!!

Bawah ni antara kata-kata dan respon kawan-kawan eina untuk dia yang menghadapi masalah macam ni... Humm... Eina screenshot dari FB eina..







Banyak pendapat dan respon yang eina dapat...
Terima kasih kepada yang komen status eina pagi tadi ye... Hope kita semua dapat membantu dia yang mengalami masalah seperti ini MOVE ON dan kuat.. 
Tinggalkan lelaki bacul itu okay! Woman must strong! Yeayyhhh!!

Kepada yang nak join group yang eina tubuhkan tu untuk share masalah-masalah atau meminta pendapat apa-apa, jemput lah join k..

Alhamdulillah... Semoga dapat membantu...

#einaangelnetwork
#bloggermalaysia
#bicarahatieinaangelnetwork

5 comments:

  1. Betul tu. Tinggalkan sahaja. Parents kita pun tak pernah pukul kita, dia pula nak naik tangan. So boleh jalan. Cari yg lebih baik

    ReplyDelete
  2. Kesiannya. Hmmm... perempuan perlu dibelai dengan kasih sayang, pujuk lemah lembut dan dilayan seperti bidadari hihi

    Kalau dah pukul tu, report polis pun kadang2 kena gak. Biar kena batang hidung si panas baran tu

    Moga wanita camni cekal hati dan tabah. Belum kahwin lagi dah nak pukul anak orang T_T

    ReplyDelete
  3. baru bf.. bukan suami kan? jadi suruh je dia tinggalkan sebab ramai lagi lelaki yang penyabar dan bukan kaki pukul yang masih bujang trang tang tang

    ReplyDelete
  4. Hai.. lari dari tajuk sikit..
    Exctually muka kita lebih kurang iras.. i baru perasan one of my klik yang bagi tahu..
    salam perkenalan dari saya
    Fell free singgah sini http://jepunmari2.blogspot.my

    ReplyDelete
  5. seramm pulak dengar ,,

    *jemput singgah blog zianaeunos.blogspot.com

    ReplyDelete

Put your comment here!!