Monday, September 21, 2015

Lobbee Thai Connection @ Empire Damansara - Original Thai Restaurant..

Assalamualaikum dan hai semua!

Siapa kat sini peminat masakan Thai?? Craving nak pergi Thailand semata-mata nak makan masakan Thailand?? Eina nak share dengan uallz satu tempat ni yang eina rasa sesuai untuk kita terjah.. Hanya di Empire Damansara.. 

Peminat makanan Thailand tentu takkan lepaskan peluang ni sebab makanan yang disediakan tidak mengubah sebarang rasa originality masakan Thailand yang sebenar.. Memang lain rasanya.. 

Keistimewaan yang boleh kita rasa di LOBBEE Thai adalah masakan ni.....

Lobbee Combo 3 Tom Yam  (Lobster, King Crab, Salmon, Squid, Mussels & Soft Boil Egg)
Kesedapan dan keenakan Tom Yam Seafood ni memang luar biasa.. Kesedapannya hanya siapa yang dah rasa je boleh gambarkan sebab memang tak dapat nak gambarkan dengan kata-kata.. **speechless.. Gabungan antara diva-diva makanan laut dalam yang susah kita nak dapat ni memang sangat mantoooppp!! Hehe.. Harga sangat berpatutan dengan apa yang disajikan... Nyumm!!

Antara hidangan sedap yang ada di Lobbee Thai.....

Best sangat makan sambil sembang-sembang..

Macam-macam jenis air ada.. Memang best!!


Squid Cake.. Nyummm!!

Ice Cream Blue Ruby

Coconut Ice Cream with variety toppings!

 

Sedapp.. Tapi ini bukan sate...


Sedap sangat udang ni.. Rangupp...

Sedapnyaa...
Restaurant Lobbee Thai ni agak susah nak cari.. Okay.. Nanti dah sampai Empire Damansara, cari Boat Noodle.. Depannya ada tangga, turun tangga tu..dan nampak Lobbee Thai! Itu lah dia... Agak tersorok tapi kalau dah sedap tu, memang tak ada effect pon kesorokan tempat tu.. Trust me!

Yess!! Done review.. Eina recommend uallz try kat sini okay!! Memang sedap dan harga yang sangat berbaloi.. Empire Damansara tempat yang mewah dan kalau uallz try sekali makan kat sini, mesti repeat lagi.. 

Nyumm... Kami dah try!!

Jom datang sini...
Antara kawasannya..

Bersembang dengan Operation Manager LOBBEE THAI...

Hiasan gambar yang sangat menenangkan untuk menikmati makanan yang sedap-sedap..

With Einaangel Network Crew



Eina dah terjah.. Sekarang giliran uallz pulak try okay... Servis dia sangat best.. Yang bestnya, disediakan air DETOX sekali.. Uallz boleh ambil lepas makan.. So, tak ada alasan gemuk lagi okay..! Boleh buang cholesterol sekali.. Hee...
Full Details
Lobbee Thai Restaurant
Address: LG-07, Empire Damansara, Jalan PJU 8/8,
Damansara Perdana,
47820 Petaling Jaya, Malaysia
Like FB: www.facebook.com/lobbeethai
Instagram: https://instagram.com/lobbeethai
Tel: 03-7629 4869
Email: lobbeethai@gmail.com
Operation hours: 11am - 3pm ; 5.30pm - 10pm (Isnin tutup) 
Nyum2... Selamat mencuba!! Kami terjah pada yang sedap je... hehe..


#einaangelnetwork
#bloggermalaysia
#lobbeethai
#lobbee
#reviewblogger
#lobbee
#Thailandfood


5 comments:

  1. Temptingnyaaa menu kat Lobbee ni.. nanti nak try... perut terus lapar dah ni.. huaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nyum2.. Ainaa tu lagii la slalu wat eina craving.. Huh!!

      Delete
  2. oh... tempat Eina amik gambar tu restoren makanan Thai la ye. Nice place... gambar jadi semart... nasib baik saya bukan peminat makanan Thai... kalau taaaakk....hahaha!

    ReplyDelete
  3. nampak macam sedap jek resepi kat sana yea

    ReplyDelete

Put your comment here!!