Friday, September 11, 2015

Rahsia Personaliti si dia yang lahir pada bulan September..

Assalamualaikum uallz!

Malam ni eina nak share rahsia personaliti si dia yang lahir pada bulan 9 ni.. Bulan September! Hurray...! Hehe.. Over pulak.. Hehe..


Nah! Hope dapat membantu uallz mengenali attitude si dia k... Jangan gaduh-gaduh.. Memahami akan membuatkan hubungan tu lagi kuat n bahagia! Yeayyhh!!

Rahsianya adalahh....

1. SANGAT BERSOPAN SANTUN DAN BERTOLAK ANSUR
Si dia sangat sopan dan tak suka gaduh-gaduh..


2. SANGAT CERMAT DAN TERATUR
Si dia suka buat kerja dalam keadaan yang teratur dan tak suka sepah-sepah..

3. SUKA MENEGUR KESILAPAN ORANG LAIN DAN SUKA MENGKRITIK
Suka sangat membebel kalau salah sikit pon.. Aduhh..macam la dia tu perfect sangat..! Hehe..


4. PENDIAM TAPI PANDAI BERCAKAP
Susah nak dengar si dia bercakap.. Dia suka menyusun ayat dahulu baru memulakan perbualan.. Si dia tak suka bercakap kosong.. Mesti ada input2 "DEEP" kalau bercakap.. 

5. SIKAP SANGAT COOL. SANGAT BAIK DAN MUDAH SIMPATI
Si dia tak suka marah-marah.. Malah dia pandai memujuk orang yang dia sayang.. Mudah kesian kat orang yang dalam kesusahan..

6. SANGAT PRIHATIN DAN TERPERINCI, AMANAH, SETIA DAN JUJUR
Dia memang seorang yang sensitif dengan perasaan orang sekelilingnya.. Kalau boleh dia nak jadi MR / MRS PERFECT dalam dunia ni..

7. KERJA YANG DILAKUKAN SANGAT SEMPURNA
Dia takkan berganjak dari work place selagi kerja nya tak sempurna..

8. SANGAT SENSITIF YANG TIDAK DIKETAHUI
Si dia suka memendam rasa.. Semua orang tak tahu yang dia sebenarnya orang yang mempunyai hati yang mudah terasa.. Dia merajuk sorang-sorang je..

9. ORANG YANG BANYAK BERFIKIR
Si dia suka berfikir tentang masa hadapannya dan juga masa silamnya.. Eh?? Hehe.. Sangat kuat berfikir sampaikan dia nampak lebih tua dari usianya..

10. DAYA MEMORI YANG BAIK
Si dia susah nak lupakan apa yang pernah terjadi pada dirinya dan akan sentiasa ingat walaupun benda tu masa dia berumur 3 tahun.. 

11. SANGAT BIJAK
Si dia memang terkenal sebagai penyumbang idea yang sangat baik..


12. SUKA MENCARI MAKLUMAT
Si dia suka mencari maklumat terkini supaya dia tak ketinggalan dalam arus kemodenan.. Sentiasa UPGRADE.. Apabila nak bercakap, dia akan mencari maklumat terlebih dahulu supaya ada inputnya dan bukan bercakap kosong..

13. PERLU KAWAL DIRI DARI TERLALU MENGKRITIK
Pantang nampak pelik sikit..mesti nak mengata.. Ish! Susah ni...

14. MUDAH MEMAHAMI ORANG LAIN. 9 DAYA FIRASAT YANG TINGGI KERANA BANYAK MENYIMPAN RAHSIA
Si dia sangat memahami.. Siapa yang mempunyai pasangan bulan 9 sangat bahagia kerana si dia akan cuba memahami kamu sehingga kamu tak boleh hidup tanpanya.. Rahsia kamu akan sentiasa disimpan..

15. PANDAI MENOLONG DIRI SENDIRI
Si dia akan berusaha untuk membahagiakan diri sendiri..


16. SUKA HIBURAN SUKAN DAN SUKA MELANCONG
Si dia sangat suka bersukan.. Semua pemain pasukan dia kenal,, Melancong adalah hobinya.. Dia akan bawa orang yang dia sayang untuk bersama-sama melancong dengannya..

17. KURANG MENUNJUKKAN PERASAAN
Si dia suka memendam rasa.. Dia langsung tak romantik pada luaran.. Tapi dia sangat romantik dari segi perbuatannya yang spontan..

18. LUKA HATINYA DI SIMPAN DENGAN SANGAT LAMA
Si dia sebenarnya heartbreak..tapi lukanya hanya dia seorang yang tahu..

19. TERLALU MEMILIH PASANGAN
Si dia sangat Choosy! Kalau ada pasangan yang lama bersamanya..maknanya He/She 's THE ONE..
Nampak macam selalu tukar pasangan tapi sebenarnya dia cerewet dalam mendapatkan pasangan.

20. SUKAKAN BENDA YANG LUAS
Si dia tak suka tempat yang crowded.. Si dia suka tempat yang luas seperti tepi pantai dan tempat yang menenangkan jiwa seperti di kampung..

21. BERSISTEMATIK
Kerja yang sistematik membuatkan majikan sangat sayang kepadanya..

Done!! Yeayyhhh!! Kepada yang ada pasangan yang lahir pada bulan September, jemput share okay!
Kalau uallz lahir pada bulan 9 juga boleh share bagi pasangan uallz faham siapa diri u sebenarnya! Hehe... ;-)

#einaangelnetwork
#bloggermalaysia
#tipscinta
#September

5 comments:

  1. Replies
    1. Mohon hashtag #akuyangpostkoyangrasa.. Hahaha..

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. ade yg kne and ade yg tak kne...hahhaha tp yg kene 2 btl2 kene laaa...bcs it's like me at that moment...(i am september man)...hahhaha bile bace mesty nk mengekek aje...thank you eina for sharing story [from han_oneninenineone]

    ReplyDelete
  4. Sorry saya interupt kata awak. Tapi yang dimaksudkan suka benda yang luas tu maksudnya dia sukakan perkara yang bercabang-cabang bukan yang sehala itu maksudnya. Bukan pantai atau laut yang luas. Maaf ye kesian akak dah tulis blog ni saya kritik pulak. Tapi saya nak betulkan je. Maaf sekali lagi ya

    ReplyDelete

Put your comment here!!