Thursday, September 3, 2015

Resepi Blueberry Blast Smoothie

Assalamualaikum uallz!!

Malam ni eina nak share resepi minuman sihat TOP 10 Asia taw.. Hee.. Resepi Blueberry Blast Smoothie.. Kepada yang jaga badan tu, uallz boleh try buat ni... Sedaapp..! Minuman diet pon ada gak.. 


Sape suka?? Nah resepinya... Senang sangat..

BAHAN-BAHANNYA
*2 cawan susu segar
*1 cawan blueberry segar atau buah dalam jem blueberry
*1/2 cawan yogurt perisa asli
*1/4 cawan gula
*10 ketul kiub ais atau lebih

CARA MEMBUATNYA
Masukkan kesemua bahan ke dalam pengisar dan kisar hingga lembut (smooth). 
Setelah lembut keadaannya, tuang ke dalam gelas dan hidangkan..

Yeayyhhh!! Done share ngan uallz!! Selamat mencuba okayhh!!!

#pssst

KHASIATNYA
Buah blueberry berkhasiat sebagai anti-pengoksida, membantu merawat cancer, membaiki fungsi mata dan banyak lagi. Ia juga memiliki serat yang tinggi di samping mengandungi kadar gula dan kalori yang rendah dalam tubuh badan kita..

#einamasak
#resepieina
#einaangelnetwork
#wanita
#bloggermalaysia

5 comments:

  1. Sedap ka ? Masam dak. hihihi..

    Anyways. jemput baca blog saya juga ya

    simplybeautyhealth.wordpress.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg sedap sangat.. mmmm... Okay..! Blogwalking.. hehe

      Delete
  2. Senangnya nak buat dik...yg ptg kena ada susu segar dan bluberry tu kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah kak Maria.. Senang sangat.. Jom try aw..

      Delete
  3. alamak kalau blueberry memang tak masuk tekak

    ReplyDelete

Put your comment here!!