Sunday, November 29, 2015

Melamar sekadar GURAUAN menjadi trend zaman sekarang..

Assalamualaikum uallzz!!!

Pernah dengar tak pasal kes dilamar tapi tergantung macam tu je?? Tak tahu lah kenapa zaman sekarang ni timbul kes NONSENSE macam ni... Pada wanita, dilamar itu adalah satu MOMENT indah yang kita wajib ingat sampai bila-bila kan?? Secara logiknya, lamaran untuk menjadi pasangan hidup ini adalah perkara serius dan bukan untuk main-main. Tapi, zaman sekarang tidak lagi... Ada diantaranya hanyalah gurauan semata-mata.
 
Image from Google Image

Dari pengalaman kawan-kawan eina sendiri, ramai yang dah terkena dengan kes ni.. Lepas proposed, kita terima, lepas tu dia hilang macam tu je.. Kita pulak merana dan tergantung menunggu tanpa kesudahannya padahal si dia dah teruskan mission untuk proposed perempuan lain pulak..

 
Image from Google Image


Kita sebagai wanita sepatutnya tidak menjadi mangsa kalau kita pandai main psico dengan dia.. Jangan mudah percaya dengan kata-kata manis macam ni.. Eina sendiri pernah kena dulu.. Lelaki tu janji nak kawen dengan eina then tiba-tiba ada perempuan sound eina, rupa-rupanya dia dah berpunya.. Haha.. Lepas dari pengalaman tersebut, eina makin berhati-hati untuk mengenali lelaki..


Image from Google Image
 Dalam islam, tak ada istilah melamar pasangan personally.. Kalau betul dia nakkan kita jadi isteri dia, dia akan melamar kita depan mak ayah kita, dalam kata erti lain, merisik dan masuk meminang.

Biar keluarga involve dalam hal-hal macam ni.. Kalau dia melamar kita personally, ia sebenarnya mendekatkan pasangan itu ke lembah maksiat. Jangan terlalu yakin bila dia dah proposed, maknanya dia confirm jadi suami kita.. IT'S TOTALLY WRONG!! 

Image from Google Image

Banyak sebab kes-kes macam ni jadi trend zaman sekarang. Antaranya:

1. TERPENGARUH DENGAN VIDEO-VIDEO ROMANTIK DALAM SOCIAL MEDIA.
2. GILA. TAK WARAS.
3. HANYA SUKA TENGOK RESPOND PEREMPUAN BIlA DILAMAR.
4. SUKA TENGOK PEREMPUAN MENGHAMBAKAN DIRI MENGHARAP PADANYA.
5. HEARTLESS. TERLALU KECEWA SEBAB PERNAH DITOLAK LAMARANNYA.
6. HANYA UNTUK MEMUJUK DAN SALAH SATU CARA UNTUK MEMUJUKNYA ADALAH DENGAN MELAMAR PADAHAL HATI BELUM SEDIA.
7. RASA TERDESAK.
8. HOBI MELAMAR ORANG. 

Image from Google Image

Image from Google Image
Fuhh!! Hati-hati ye.. Banyak sangat kes ni sekarang. Dah macam trend untuk lelaki tak guna zaman sekarang.. Kalau rasa lain macam je lelaki tu, tinggalkan sahaja.. Kalau ada jodoh tak kemana tapi jangan sesekali kita menjadi mangsa pada lelaki macam ni hanya disebabkan perasaan SAYANG tu..
Kuatkan semangat kita..teruskan hidup dengan buang semua yang akan merosakkan hati kita sendiri.. Lelaki ni kalau senang sangat dapat, dia takkan hargai pun kehadiran kita dalam hidup dia.. So, buat macam-macam trick sikit..

Image from Google Image

Kalau betul lelaki tu ikhlas dan betul-betul sayangkan kita, dia takkan segan silu untuk melamar kita dengan membawa ibu bapanya berjumpa dengan ibu bapa kita.. Jangan kita sesekali membelakangkan ibu bapa kita hanya sebab terlalu menyayangi si dia.. 
 
Image from Google Image

Done!! Harap bermanfaat untuk kita semua... Hidup ni terlalu pendek untuk menangis...

#heartbreaker
#tipscinta
#proposed
#gurauan
#married
#einaangelnetwork
#bloggermalaysia

Saturday, November 14, 2015

Supplement CellMaxx membantu kita sihat secara semula jadi..


Assalamualaikum semua!

Malam ni eina nak share dengan uallz semua tentang supplement yang eina dah cuba ni.. Sangat-sangat bagus. Macam-macam penyakit boleh sembuh kalau kita amalkan makan supplement ni.. Eina dah cuba dengan keluarga sekali.. Semua happy dengan supplement ni..



PENGALAMAN..

-MAMA EINA
Mama eina yang selama ni sakit Gaut.. Sakit yang dialami ketika berjalan dah semakin berkurangan..! Alhamdulillah.. Dah boleh pergi shopping dengan eina! Hehe..



-EINA
Eina memang ada Migrain.. Biasa lahh, selalu menghadap laptop.. Sering sakit kepala dan selalu makan PONSTANT untuk hilangkan sakit tu.. Even makan Panadol pun dah tak membantu.. Alhamdulillah, sejak eina makan supplement ni, eina dah tak ada lagi sakit kepala walaupun menghadap laptop selalu.. Sangat terasa perubahannya tu.. Bila makan, tak lama lepas tu, eina akan ke toilet.. Buang segala toksik yang ada dalam badan.. Ringan je badan bila makan ni..

Sebenarnya bukan eina dan keluarga sahaja yang dah rasa perubahannya tu, ramai sangat yang dah cuba..

NAK TAHU APA ITU CELLMAXX?

CellMaxx ™ adalah makanan kesihatan berasaskan alga hijau biru yang di kenali sebagai Aphanizomenon flos Aquae (AFA) dari Tasik Klamath, Oregon, Amerikal Syarikat. Produk ini kaya dengan nutrisi lengkap seperti Polisakarida, Phycocyanin, Klorofil, L-selectin ligand, Vitamin, Trace Mineral, Beta Karotena, Asid Amino dan Phenylethylamine (PEA). Kajian menunjukan pengambilan CellMaxx ™ sebanyak 1 ke 2 paket sehari mampu menyokong pemebeasan sel-sel stem dewasa daripada tulang sumsum dan meningkatkan sistem imunisasi manusia secara semulajadi.

Penyelidikan baru juga menunjukkan Blue Gree Alga (Aphanizomenon flos Aquae/AFA) badan sokongan sistem penyembuhan semulajadi dan membantu menyembuhkan, menjana semula dan membaiki sendiri secara semulajadi.Aphanizomenon flos Aquae juga terbukti secara klinikal untuk menyokong pembebasan Natural Killer (NK) Sel untuk menghapuskan sel-sel bermutasi dan sel-sel kanser daripada formula khas body. Formula bioaktif AFA juga membantu memetabolismekan protein dan membantu menghapuskan sisa toksik menyokong badan dalam menentang patologi acuan, yis, kulat, dan virus.


TESTIMONI YANG TERKUMPUL DARI PENGAMAL SUPPLEMENT CELLMAXX..





TESTIMONI SEBELUM DAN SELEPAS..














Produk ni bukan lagi asing di Malaysia ni, pernah masuk surat khabar, majalah dan ada juga iklan-iklan di papan-papan tanda jalan dan sebagainya.. Cuma produk ini tidak lagi diviralkan di laman sosial seperti produk-produk yang lain.. 







KESAHIHAN JURNAL CELLMAXX..






Bila tengok kebaikan produk ini, mesti tergerak hati nak cuba kan?? Untuk yang menjaga kecantikan dan kesihatan dalaman pun boleh cuba macam eina.. 

Eina bukan menjual produk ini..cuma eina nak share betapa bagusnya produk ini dengan semua.. Eina sendiri dah mencubanya dan memang ternyata berkesan.. Jom kekal cantik dan sihat dalaman dan luaran!! 

Sesiapa yang berminat, boleh contact ENCIK AZMAN (013-773 8110).

#supplement
#cellmaxx
#einaangelnetwork
#recommended
#bloggermalaysia

Thursday, November 12, 2015

Rahsia personaliti si dia yang lahir pada bulan OKTOBER..

Assalamualaikum uallz!!

Malam ni eina nak share dengan uallz tentang rahsia personaliti si dia yang lahir pada bulan Oktober pulak... Boleh baca, nak percaya jangan sekali ye.. Hanya suka-suka je.. Kalau sama tu, alhamdulillah.. Hehe.. Jom korek rahsia dia... Hee...


Sumber dari Google Image

Antaranya ialah......

1. SUKA SEMBANG
Suka sangat dia bersembang walaupun benda tu tak penting pun.. Tapi peramah sangat..
Sumber dari Google Image

2. SUKA ORANG SAYANG PADA DIA
Sumber dari Google Image
Lagi ramai orang perhatikan dia, lagi dia bahagia.. So, orang macam ni, tak kisah orang jadi STALKER dia sebab bagi dia, semua orang yang STALKER dia tu sayangkan dia.. "Caring" katanya.. Hehe..

3. SUKA AMBIL JALAN TENGAH
Si dia tak suka gaduh-gaduh dan tak suka sokong mana-mana pihak.. Suka ambil jalan yang tak menyusahkan semua orang..
Sumber dari Google Image

4. SANGAT MENAWAN DAN SOPAN SANTUN
Si dia ada daya penarik yang akan buatkan sesiapa yang mengenalinya akan suka berkawan dengannya..

5. KECANTIKAN LUAR DAN DALAM
Si dia sangat baik dan tak pandai berpura-pura.. Kebanyakannya sangat GOOD LOOKING..

6. TIDAK PANDAI BERBOHONG
Sumber dari Google Image
Si dia sangat lurus dan tak pandai berkata bohong.. Bila dia berbohong, pasti kantoi.. So, better JUJUR..

7. MUDAH RASA SIMPATI, BAIK & PENTINGKAN KESIAN
Si dia tak suka menganiaya orang.. Sangat selalu kalah dengan rasa simpati dengan orang.. Orang macam ni tak boleh berniaga.. Dia lebih kepada kebajikan..


Sumber dari Google Image

8. SENTIASA ADA KAWAN
Si dia akan sentiasa ditemani oleh kawan. Takkan ALONE.. So, kalau awak tak nak kawan dengan dia, tak apa..dia akan sentiasa ada orang yang akan menemaninya..


Sumber dari Google Image
Sumber dari Google Image

9. HATINYA MUDAH TERUSIK TAPI MERAJUKNYA TAK LAMA
Hati-hati dengan hatinya yang sangat sensitif.. Salah sikit, merajuk.. Bila dah merajuk, wajib pujuk! Baru merajuknya tak lama.. Kalau tak, SELAMAT TINGGAL.. hehe..

10. CEPAT MARAH
Si dia agak pemarah.. Tapi dalam marah-marahnya, dalam hati ada taman..

11. PENTINGKAN DIRI SENDIRI
Si dia sangat pentingkan diri sendiri.. Sentiasa ada jalan untuknya melepaskan diri dari masalah..

12. TIDAK AKAN MENOLONG ORANG KECUALI DIMINTA
Si dia sangat EGO.. Dia suka menolong orang tapi orang tu mesti minta dulu.. Kalau tidak, jangan harap..


Sumber dari Google Image

13. SUKA JUDGE ORANG
Dia suka buat spekulasi sendiri dari penglihatan.. Suka judge orang.. Dalam kata pendeknya, macam bagus sangat!


Sumber dari Google Image

14. TIDAK SUKA TERIMA PANDANGAN ORANG LAIN
Dia tak suka orang memberikan pandangan yang berlainan dari apa yang dia fikir.. Degil sangat!

15. SUKA AMBIL KEPUTUSAN IKUT EMOSI
Si dia sangat beremosi.. Keputusan yang selalu diambil selalunya akan membuatkan dia menyesal selepas tu..

16. SUKA BERANGAN DAN PANDAI BERCAKAP
Si dia kuat berangan. Apa yang dibuatnya mesti nak buat berdasarkan apa yang diangankan..
Sumber dari Google Image

17. EMOSI YANG KELAM KABUT
Dia suka ambil keputusan yang terburu-buru..

18. DAYA FIRASAT YANG SANGAT KUAT (terutamanya perempuan)
Be careful.. Apa yang dia rasa akan jadi selalunya jadi betul-betul..

19. SUKA MELANCONG
Si dia suka aktiviti melancong tak kira dalam ataupun luar negara.. Yang penting dapat bercuti dengan orang yang disayangi..

20. PENGASIH, PENYAYANG DAN LEMAH LEMBUT
Kalau dah sayangkan seseorang, dia sanggup buat apa sahaja untuk membahagiakan si dia..

21. ROMANTIK DALAM PERCINTAAN
Si dia sangat romantik dan suka buat kejutan untuk si dia..


Sumber dari Google Image

22. KUAT CEMBURU
Bahaya ni.. Cemburu yang kuat kadang-kadang boleh menyebabkan si dia buat apa yang langsung tak masuk akal..

Sumber dari Google Image

23. SUKA AMBIL BERAT DENGAN ORANG LAIN
Orang akan mudah jatuh hati dengannya disebabkan layanannya yang "CARING".


Sumber dari Google Image

24. ORANG YANG ADIL
Si dia seorang yang adil dalam semua aspek..

25. BOROS DAN MUDAH DIPENGARUHI DENGAN IKLAN
Si dia suka shopping.. Pantang ada SALE! Kena ada assistant untuk menguruskan kewangannya..
Sumber dari Google Image

26. MUDAH PATAH SEMANGAT
Si dia tak boleh gagal.. Dia akan cepat GIVE UP.. So, kena ada seseorang untuk menaikkan semangatnya semula..
Sumber dari Google Image

Yeayyhhhh!! Done! Jemput share ye..

#einaangelnetwork
#bloggermalaysia
#tipscinta
#Oktober