Nikkori Pear dan Japanese Sweet Potatoes kini ada di AEON BIG!

Assalamualaikum uallz!!

30 November 2015 I ISNIN I Eina telah dijemput untuk menghadiri sebuah event Launching Nikkori Pear dan Japanese Sweet Potatoes oleh blogger terkenal, Bro Framestone. Launching diadakan di MidValley Kuala Lumpur. Buat pertama kalinya buah ini diperkenalkan di Malaysia..

Yeayyhhhh!!

Nikkori Pear dan Ibaraki Sweet Potatoes sangat terkenal di Jepun dan baru dibawa ke pasaran Malaysia. Syarikat ZEN-NOH dari Jepun adalah syarikat yang mengusahakan buah ini ingin buah Nikkori Pear dan Japanese Sweet Potatoes ini turun dirasai oleh rakyat Malaysia yang kebanyakannya sukakan buah-buahan dan mengamalkan "healthy lifestyle". Lepas ni tak payah susah-susah nak pergi Jepun untuk merasai sendiri buah yang sedap ni..

Launching......

Upacara perasmian berlangsung..

Buat pertama kalinya Eina merasai buah Nikkori Pear ni dan rasanya sangat unik.. Macam campuran buah tembikai yang banyak jusnya dengan buah pear. Macam buah Pear yang ada di Malaysia tapi saiznya sangat besar, 4 kali ganda saiz pear biasa dan manis sangat. Kepada yang sukakan buah-buahan, korang kena cuba buah ni. Hanya ada di AEON BIG! 

Bro Framestone bergambar dengan Maskot yang eina geram tapi tak sempat nak berganbar!

Eina with Maskot ..

Original Japanese Woman! Hehe..
Japanese Sweet Potatoes pula, memang sangat terkenal di negara Jepun dengan kelemakan dan keenakannya.. Kalau uallz tengok movie Jepun, mesti ada yang makan Japanese Sweet Potatoes bakar.. Shin Chan dan Ninja Hattori Kun pun suka makan ni.. Hehehe.. Pengaruh cerita kartun betul eina ni...

Japanese Sweet Potatoes

Apa-apa pun, uallz kena try buah Nikkori Pear ni sendiri. Eina nak jelaskan kesedapan dia pun eina tak tahu sebab bila makan tu sangat speechless sebab dia sangat juicy.. Japanese Sweet Potatoes pun sedap untuk dibakar ataupun direbus dan cicah dengan sambal belacan.. Fuhh!! Nyummm!!

Launching....

Okay! Done.. Kalau uallz nak cari buah ni, cari di AEON BIG MIDVALLEY ataupun di mana-mana AEON BIG okay! Seriously, korang takkan menyesal beli walaupun harganya agak mahal dari buah-buah yang lain.. Nyummmm!!!


Blogger with ahli lembaga syarikat ZEN-NOH Jepun

#recommended
#AEONBIG
#MidValley
#Japanesefruit
#einaangelnetwork
#bloggermalaysia

Comments

Post a Comment

Put your comment here!!

Popular Post