Saturday, May 7, 2016

Resepi Asian Tuna Egg Roll..

Assalamualaikum uallz!

Hari ni eina nak share resepi yang eina dah cuba dan sangat menggoda semua yang ada dekat dengannya.. Hahhahaa.... Lain macam je ayatnya kan.. Hahhaa..







BAHAN-BAHANNYA
1) Roti 
2) TC Boy Tuna Sandwich Delite
3) Telur 1 biji
4) Air Tepung Gandum
5) Sos
6) Lada Hitam
7) Marjerin

CARA-CARANYA
1) Giling roti nipis-nipis.
2) Masukkan TC BOY Tuna Sandwich Delite dan tambah sos cili dalam roti (Gulungkan)
3) Di hujung roti yang telah digulung, letakkan air tepung gandum supaya gulungan tak terbuka..
4) Celupkan gulungan roti didalam telur yang telah diayak.
5) Panaskan kuali leper dengan marjerin.
6) Masukkan gulungan roti dan tabur lada hitam.
7) Masak sampai garing..
SIAP!!!

Simple kan???
Jom! Boleh lah cuba!! Memang best! Eina pilih jenama TC Boy untuk eina buat ASIAN TUNA EGG ROLL ni sebab dia tak hanyir dan cukup rasanya.. Tak perlu tambah apa-apa lagi.. Macam-macam perisa ada taw! Sesuai untuk makan pagi dan minum petang bersama yang tersayang..

SELAMAT MENCUBA!!

#TCBoyMalaysia
#ResepiEina
#einaangelnetwork
#bloggermalaysia


No comments:

Post a Comment

Put your comment here!!