Wednesday, March 1, 2017

Seriously MAKAN DALAM bila tengok!

Assalamualaikum semua!

Harini eina nak share satu benda yang eina rasa bengang sangat.. Siapa cakap Banting tak ada tempat menarik? Eina nak share satu tempat menarik yang korang kena pergi bila sampai kat Banting, Selangor. 



MAP: KLIK SINI

Pernah tengok lambang ni kat Facebook or mana2?? Cafe ni lah yang eina maksudkan dengan Makan Dalam tuu..


Eina bengang sangat dengan MAKAN DALAM CAFE ni sebab makanan dia semua buat eina rasa nak repeat makan lagi.. Dah la tak sure nak pilih yang mana satu sebab ada macam2 pilihan.. Seriously sangat best bila makan malam2 sambil tengok screen besar.. Hidangkan dengan movie2 terbaru yang best2.. Ala2 tengok wayang sambil makan western lagi.. Heee...



Sebenarnya memang dah VIRAL pon kat laman social.. Kalau korang tengok kat PAGE MAKAN DALAM CAFE pon dah 4.3star dah.. Banyak juga yang review best2 kat sini.. 


Punya lah teringin..eina dan team #EAOFFICIALCREW pon mulakan lah acara menerjah.. Kalau korang tengok sendiri kawasan cafe ni, korang akan terkejut macam mana boleh ada Cafe Hipster kat kawasan yang agak pedalaman. Macam termasuk di alam lain pulak bila sampai di MAKAN DALAM CAFE ni..

Teringat rasa burger ni... Nyummm!! Lagi sedap dari McD! Nyummm!!

Lamb Chop!! Tengok sendiri la portion nya yang sangat mengaumm!!


Sup kambing yang sedap dan tak maung.. Susah nak dapat yang sedap dan seriously kat Makan Dalam ni sedappp!! Cicah dengan roti lagi...

Bila nasi lemak bergabung dengan western.. Nyummmm!!!



Kalau makan western, memang tak sah kalau tak ada mushroom soup dan garlic bread kan?? Pekat dan creamy..
Siapa yang suka makan Meatball kat IKEA, boleh la bandingkan dengan makan kat sini ye...
Bahaya..sekali makan, nak tambah lagii.. Heee...

Lamb Chop.. Nyummmm!!! Makan sekali nak lagiii!!!

Chicken Chop.. Sosnya yang unik.. Gabungan smoke sause with blackpepper kot..

Dessert biji sagu... Fuyooo!! Susahnya nak jumpa ni...

Chicken Grilled.. OMG! Rindunyaa nak makan lagii..



Nasi lemak Steak! Recommended!!

Antara specialty makan kat sini, ada air ni... Patut cuba!! HAUS BOOM
Keriangan kitorang sambil tunggu makan sampai... Hee...
Bahagian outdoor MAKAN DALAM CAFE ni... Ramainya orang kan?? Nyumm..
RECOMMENDED by #EAOFFICIALCREW
Pisang Cheese yang macam-macam perasa.. Fuhh... Melimpah-limpah cheesenya.. Siap boleh pilih nak tambah topping apa lagi..


Eina & husband support Makan Dalam Cafe

Habis semuanya tanpa pembaziran pon!! Memang awesome!! 



So, macam mana?? Craving tak?? Jangan lupa ye, kalau pergi Banting, cari Cafe Hipster ni.. Seriously, takkan menyesal..

Untuk tempahan atau apa, boleh call nombor di atas ye.. Alamat pon ada..

Eina rasa bangga sangat bila dapat tahu yang owner cafe ni lebih kurang baya eina je.. Muda lagi..! Tapi dah ada Cafe yang hipster dan sedap macam ni.. No wonder lah jadi VIRAL dekat Malaysia.. Alhamdulillah...

Harga?? Jangan risau.. Harga memang tak ada yang mengarut-ngarut.. Semuanya reasonable.. 

Untuk maklumat lanjut, boleh lah search bawah ni ye..

INSTAGRAM: KLIK SINI
FACEBOOK: KLIK SINI
PETA: KLIK SINI

Yeayyhhh!!! 
#einaangelnetwork
#makandalamcafe
#foodhunter
#banting
#eaofficialcrew
#makan
#malaysianfood


1 comment:

  1. Next time nak datang sini. Semua nampak sedap

    ReplyDelete

Put your comment here!!