Bila selalu sangat bergaduh..

Assalamualaikum dan hye semua!

Korang pernah tak dengar orang tua2 cakap, jangan selalu sangat bergaduh, nanti hubungan tu jadi tawar n kasih sayang tu makin kurang? Opah eina selalu pesan benda ni.. 
Kadang2 bila selalu sangat bergaduh, hubungan tu jadi bosan sangat. Puncanya kadang2 untuk mencari perhatian. Maybe sebab pasangan tu kurang beri tumpuan pun boleh jadi juga.

Sumber : Google

Korang perasan tak zaman sekarang ni ramai yang hangout together tapi tangan pegang phone? Serious itu sangat tak best okay! Eina selalu warning husband, jangan sampai eina campak phone tu. Tapi eina tahu tak semua orang boleh outspoken cakap macam tu kat pasangan masing2. Eina perhati je dalam group whatsapp bukan main active lagi. Tapi bila jumpa, bukan bercakap pun, lagi banyak cakap dalam phone berbanding orang depan mata.
Seronok ke macam tu? Bila kurang perhatian, mula lah isu macam2 dengan orang sekeliling. Allahu..bahayanya..

Sumber : Google

Yang masih belum kahwin, jangan la selalu sangat bergaduh. Zaman sekarang ni terlampau banyak kes orang tinggalkan pasangan sorang2 masa majlis kahwin. Ni semua sebab terlalu takut nak hidup sama2 bila sebelum kahwin pun dah selalu sangat bergaduh. Ye la..takkan la dah elok2 duduk ngan mak ayah tak ada masalah pastu bila dah kahwin nak serabut2 pasal begaduh2 selalu ni kan. Baik cabut dulu.. Yang jadi mangsanya keluarga la. Tak pasal kena malu sekali.

Source : Google
Sumber : Google

Dalam hubungan ni, kita kena pandai main watak masing2. Kalau rasa tak puas hati, luahkan dan settlekan cepat2. Jangan sampai dah melarat baru nak bercakap. Masa tu, nak mula dr mana pun dah tak tahu. Lastnya, terdiam.. (SPEECHLESS)
Masalah tak settle taw.

Pernah tak rasa hubungan tu hambar je. Macam bosan sangat sampai dah tak tahu nak buat apa.. Dalam fikiran, terfikir la macam2 untuk cari topik. Salah topik, boleh bergaduh. Masa eina baru2 kahwin, selalu jadi macam ni. Tapi kitorang berbincang n settle baik2. Apa yang perlu dibuat semua pastu senaraikan apa yang tak suka n apa yang okay. Lama2 benda tu jadi habit.
Alhamdulillah.

Korang tengok videoclip ni.. Banyak pengajarannya...


(YOUTUBE VIDEO)

Demi Lovato - Tell Me You Love Me (Official Video)



Kesalahan2 lelaki vs perempuan dalam video tu...

PEREMPUAN
1) Selalu tuduh2 lelaki tu..
2) Selalu ajak topik gaduh..
3) Jealous terlampau..
4) Berahsia.. Phone tak open dengan pasangan..

LELAKI
1) Ada masalah, tak settle baik2.
2) Nada berbincang tak ada.
3) Cara dia tinggalkan perempuan tu sangat tak matang.
4) Tak ada pendirian..

Nah..Ni lirik lagu dia..

Oh no, here we go again
Fighting over what I said
I'm sorry
Yeah I'm sorry
Bad at love, no, I'm not good at this
But I can't say I'm innocent
Not hardly
But I'm sorry
And all my friends, they know and it's true
I don't know who I am without you
I got it bad, baby
Got it bad
Oh, tell me you love me
I need someone
On days like this, I do
On days like this
Oh, tell me you love me
I need someone
On days like this, I do
On days like this
Oh, can you hear my heart say?
(Ooh-ooh, oh, oh-ooh-ohh-ooh)
No, you ain't nobody 'til you got somebody
You ain't nobody 'til you got somebody
And I hope I never see the day
That you move on and be happy without me
Without me
Oh, what's my hand without your heart to hold?
I don't know what I'm living for
If I'm living
Without you, ooh
All my friends, they know and it's true
I don't know who I am without you
I've got it bad, baby
I got it bad
Oh, tell me you love me (ooh)
I need someone
On days like this, I do
On days like this
Oh, tell me you love me
I need someone
On days like this, I do
On days like this
Oh, can you hear my heart say?
(Ooh-ooh, ooh, ooh-ooh)
You ain't nobody 'til you got somebody
You ain't nobody 'til you got somebody
My heart's like
(Ooh-ooh, oh, oh-ooh-ohh-ooh)
No, you ain't nobody 'til you got somebody
You ain't nobody 'til you got somebody
Everything I need (ohh)
Is standing in front of me (ohh)
I know that we will be
Alright, alright, yeah
Through the ups and downs (downs)
Baby, I'ma stick around (ohh)
I promise we will be
Alright, alright
Oh, tell me you love me
I need someone
On days like this, I do
On days like this
Oh, tell me you love me
I need someone (yeah, yeah)
On days like this, I do (days I like this)
On days like this
Oh, can you hear my heart say?
(Ooh-ooh, oh, oh-ooh-ohh-ooh) heart my heart say, hear my heart say
You ain't nobody 'til you got somebody
You ain't nobody 'til you got somebody
Everything I need (ohh)
Is standing right in front of me (ohh)
I know that we will be alright, alright, yeah

So, faham kan kenapa jangan selalu sangat bergaduh. Sakit taw kalau kena tinggal. Sebelum kita ubah orang lain, kita ubah diri kita dulu. Tak salah kalau kita yang mulakan effort untuk perbaiki hubungan tu sebelum jadi lagi teruk.

Done! Sorry ter EMO pulak tengok video clip lagu ni.. Tu yang terbuat satu entry blog ni..
Hahahahaha.. Yeaayhhhh!!

#einaangelnetwork
#bloggermalaysia

Comments

Popular Post