Tips untuk happy..

Assalamualaikum.. Hai semua..
Hari ini eina nak share satu tips yang boleh buat kita cepat happy. Semua orang nak happy kan? Jika ditanya, mana ada orang yang nak hidup sedih dan kecewa. Banyak tips boleh kita take note untuk happy selalu. Eina telah meminta pandangan empat orang remaja iaitu kawan saya sendiri untuk mendapatkan tips untuk happy selalu. Antara tips nya adalah:

RAJIN SENYUM
Adakalanya kita tersenyum apabila merasakan perlu dan pada rakan yang dikenali sahaja. Seharusnya kamu tidak memilih orang, tempat dan masa untuk melemparkan senyuman manismu itu. Biarlah setiap mata yang memandang senang untuk mendekatimu. Usah bimbang dikatakan syok sendiri. Sekiranya niat kamu baik, selagi itulah ianya tidak disalah ertikan. Walaubagaimanapun harus diingat, jangan pula kamu tersenyum seorang diri, nanti takut dikatakan kamu mempunyai masalah mental- Nur Eryna Izreen.


RINGAN TULANG
Memiliki peribadi yang ringan tulang akan membuatkan ramai yang senang untuk berkawan denganmu. Sebaliknya sekira kamu seorang yang suka mengarah dan tidak tahu menolong ramailah yang akan menjauhkan diri. Oleh itu, bersikap baiklah pada semua orang tidak kiralah samaada orang itu berkedudukan tinggi atau orang biasa sahaja. Jangan hanya menolong kerana ada kepentingan tetapi hulurkan pertolongan kerana kamu sememangnya ingin membantu- Alyah Diyana Nasuha.


BERKAWAN DENGAN ORANG POPULAR
Temanmu yang popular pasti akan mengenalkan kamu dengan teman-temannya yang lain. Sebagai tahap awal sebelum mereka semua mengenali kamu dengan lebih dekat setidak-tidaknya mereka sudah mengenali kamu sebagai teman si popular tersebut. Namun kamu janganlah pula lebih sudu dari kuah. Bersifat sederhana dan berkawan dengan hati yang ikhlas bukan untuk merampas 'title' popular teman kamu itu- Fakhrun Nazliy.AKTIF DALAM SEMUA AKTIVITI
Jangan hanya jadi anggota yang pasif dalam sesebuah kumpulan. Kamu sepatutnya sentiasa aktif dalam sebarang aktiviti yang melibatkan kamu dan teman-teman sekeliling. Sekiranya perlu kamu boleh melahirkan idea-idea yang bernas untuk memancing teman-teman agar yakin dengan kelebihan kamu. Bukan itu sahaja, sekiranya kamu mempunyai kelebihan seni seperti menyanyi, menari dan sebagainya, kamu blehlah meyertai mana-mana persatuan yang ada- Danial Farshie.
#Moral of the article: Jom 'happy' kan diri anda. Jangan biarkan hidup anda diselubungi kemurungan. Ceria-ceria selalu!! Peace!!


Comments

 1. Adakah saya popular? Hehehehe :-)

  ReplyDelete
 2. im happy outside but inside i really2 hurt..:(

  ReplyDelete
 3. : saya berkawan dengan anda bukan untuk populariti itu k!!

  : jangan sdeyh2 k!!

  ReplyDelete
 4. berkawan dgn org yg popular?? selfish habis.. hati org yg tak popular, bagaimana??

  ReplyDelete

Post a Comment

Put your comment here!!

Popular Post